Recycling center Arillas

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αρίλλα Κέρκυρας                     ΙΟΥΛΙΟΣ 2019
Σ.Ε.Α.Κ.

Θέμα: Οικονομική στήριξη του ταμείου μας.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αρίλλα Κέρκυρας Καλεί όλους τους συναδέλφους και συντοπίτες να συνδράμουν στα έξοδα  που δαπανήθηκαν για την δημιουργία του Πράσινου Σημείου και  για την προετοιμασία της περιοχής για την καλοκαιρινή σαιζόν.
Συνολικά έχουν ξοδευτεί ήδη περίπου 5.000 ευρώ . Αξίζει να πούμε ότι όλα αυτά δεν θα γινόταν χωρίς και την εθελοντική προσφορά των μελών, εθελοντών  και συντοπιτών μας που αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Παρ' όλα αυτά η δράσεις του συνδέσμου  συνεχίζουν να έχουν έξοδα τόσο για το πράσινο σημείο  όσο και για πάγια έξοδα της περιοχής και της παραλίας μας όπως είναι ο φωτισμός , βαψίματα, επισκευές,  και  ότι άλλο προκύψει όπως κάνουμε κάθε χρονιά.

Μέχρι τώρα το το ταμείο του Συνδέσμου έχει εξαντληθεί και περιμένουμε την συνεισφορά όσων δεν έχουν κάνει ακόμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.
Για όσους δεν έχουν συμμετάσχει στις χρηματικές  συνεισφορές μας, ενδεικτικά  οι επιχειρηματίες της περιοχής μας συνεισφέρουν κάθε χρόνο με ποσά της τάξεως από 50€ έως 500 € ετησίως σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Αυτοί είναι δυστυχώς σχεδόν πάντα οι ίδιοι κάθε χρόνο.

Τα οικονομικά του Συνδέσμου μας εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές σας συνδρομές.
Σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση  (τις 2-12-2013) αποφασίστηκε ομόφωνα  η  μόνιμη ετήσια εισφορά των 100€-150€ των επιχειρηματιών του Αρίλλα ώστε να μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό και κατόπιν  δημόσιας διαβούλευσης με τα μέλη, τους κατοίκους, και τοπικούς φορείς, να πραγματοποιούνται δράσεις, ενέργειες και έργα του Σ.Ε.Α.Κ. που θα πηγάζουν μέσα από τις δικές σας θέσεις και προτάσεις.
Είναι ηθική υποχρέωση κάθε επιχειρηματία που κερδίζει χρήματα από τον Αρίλλα, να συνδράμει οικονομικά σε αυτό το δύσκολο και χρήσιμο έργο.  Δεν είναι σωστό να πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι  ενώ κάποιοι άλλοι να επωφελούνται από τα αποτελέσματα των δράσεων αγνοώντας σιωπηλά  την ύπαρξη του Συνδέσμου.
Τα ονόματα των επιχειρήσεων και δωρητών θα αναρτηθούν σε όλες τις Σχετικές αναρτήσεις και ανακοινώσεις του Συνδέσμου επιχειρηματιών Αρίλλα

Υπεύθυνοι για την συλλογή των εισφορών είναι οι:
Ιωάννης Παπαδόπουλος ( Doctor) 
Χρήστος Καλούδης (Kaloudis Village)
Βασίλειος Αργυρός ( Arkokal Travel)
Δημήτρης Κούρκουλος ( Brouklis Taverna)

Το ΔΣ,

Σύνδεσμος Επαγκελματιών Μάιος 2012
Αρίλλα Κέκρυρας
Σ.Ε.Α.Κ

Θέμα: Τουριστικός χάρτης Αρίλλα

Προς όλους τους επιχειρηματίες του Αρίλλα.
Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τον πρώτο επίσημο τουριστικό χάρτη της περιοχής μας.
Περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία, καταλύματα , εστιατόρια, καφέ , μπαρ, καταστήματα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού μας, καθώς και τους κυριότερους δρόμους και μονοπάτια.
Σκοπός του χάρτη είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση και προσανατολισμός των επισκεπτών μας αλλά και η προσέγγιση ενδεχόμενων πελατών που επισκέπτονται αυθημερόν το χωριό μας.
Η επιμέλεια του χάρτη έγινε εθελοντικά και αφιλοκερδώς από μια μικρή ομάδα μελών του συνδέσμου μας., με σκοπό να αναρτηθεί σε κεντρικά σταυροδρόμια του Αρίλλα , αλλά και να υπάρξει και σε εκτυπώσιμη μορφή που θα μπορεί οποιοσδήποτε να την αναρτήσει στο εταιρικό του
website, από το οποίο θα μπορεί να το κατεβάζει ο επισκέπτης πριν την άφιξή του.
Επίσης ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί με το επισυναπτόμενο αρχείο να κάνει εκτυπώσεις και να το διανέμει στους πελάτες του.
Το κόστος εκτύπωσης 5 χαρτών σε μουσαμά 135Χ95εκ. ήταν 125 ευρώ.
Το κόστος κατασκευής 2 πινακίδων από ξύλο ήταν 90 ευρώ.
Τα έξοδα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από το ταμείο του συνδέσμου μας.
Τον χάρτη μπορείτε να το κατεβάσετε από την παρακάτω διεύθυνση:

www.arillas.gr/map

Με εκτίμηση,

 

Ο πρόεδρος                                        Ο γραμματέας

Κρασάκης Κων/νος                             Κούρκουλος Δημήτρης

 

H Ένωση Φορέων και Πολιτών Βόρειας Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συνεδριάζει όπως έχει προγραμματίσει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 10:30 το πρωί στην αίθουσα φιλαρμονικής της πλατείας Αυλιωτών για να γίνει απολογισμός των εργασιών και συλλογή νέων πληροφοριών  με θέμα την δημιουργία Αιολικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή της Βορειοδυτικής Κέρκυρας.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες του τόπου μας να παραβρεθούν εκεί με σκοπό να πληροφορηθούν εγκαίρως για το πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην αποτροπή των διαδικασιών της αδειοδότησης ενός τέτοιου  καταστροφικού για την περιοχή μας έργου.

Η πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα  διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά την διήμερη πολιτιστική εκδήλωση
«ΑΝΤΑΜΩΜΑ»
Οι Μόνιμοι κάτοικοι του Αρίλλα με τους Αριλλιώτες της διασποράς Συζητούν – γλεντούν   - χορεύουν  στον Αρίλλα.
Την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και ώρα 08:00 μμ.
Δυο βραδιές με τους  μουσικούς και το χορευτικό συγκρότημα   των καλεσμένων μας από τον   σύλλογο των απανταχού Πρεσπιωτών «Η ΠΡΕΣΠΑ», το μουσικό συγκρότημα «ΟΙ ΦAIΑΚΕΣ» και τα χορευτικά τμήματα  της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Αρίλλα.

Σας περιμένουμε όλους για ένα πραγματικό ΑΝΤΑΜΩΜΑ 


Τηλ Επικοινωνίας  

Ο πρόεδρος της πολιτιστικής Πρωτοβουλίας
Καλούδης Σπύρος:  6932350908  ΦΑΞ:2663051493

Διδασκαλία χορού:  Δημάκος Πέτρος  6972800837 
Πολιτιστική Πρωτοβουλία           Αρίλλας Κέρκυρα

ο κ. Μιχάλης Δεκλερής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Eπικρατείας Σημειώνει:
«Η έννομη αξία της καθαρής ενέργειας έπεται της προστασίας του πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της χώρας, στο οποίο ανήκουν τα ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματά μας, τα βουνά μας, με τις αλπικές ζώνες, τους δρυμούς τους, τα δάση και οι δασικές εκτάσεις στην ηπειρωτική χώρα, και εξ ολοκλήρου τα μικρά νησιά, οι ακτές, τα ακρωτήρια και εν γένει το νησιωτικό τοπίο. Οι ανεμογεννήτριες, σχεδιασμένες σε ξένες χώρες, είναι εντελώς ασυμβίβαστες προς την μικρή κλίμακα του ελληνικού νησιωτικού τοπίου. Τυχόν εγκαθιστάμενες στους τόπους προτίμησης των επενδυτών, συνεπάγονται καταστροφή του αντίστοιχου πολιτιστικού, αισθητικού και φυσικού κεφαλαίου των νησιών μας, η οποία, βεβαίως, αποκλείεται από το Σύνταγμα του 1975 με το άρθ. 24 και την πάγια νομολογία του ΣτΕ για την προστασία των μικρών νησιών ως ευαίσθητων οικοσυστημάτων».