Το Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί για 8η συνεχή χρονιά η ετήσια Πολιτιστική διήμερη εκδήλωση "ΑΝΤΑΜΩΜΑ" στον Αριλλα.

Την πρώτη μέρα οι μόνιμοι κάτοικοι του Αρίλλα με τους Αριλλιώτες της διασποράς συζητούν, γλεντούν, χορεύουν στον Αρίλλα. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί Aναπαράσταση Kερκυραϊκού Γάμου, αναβιώνοντας τα έθιμα, της συνήθειες , τα τραγούδια καθώς και ενδυμασίες και τα γαμήλια σκεύη της περιοχής.

Την δεύτερη μέρα μας φιλοξενούμε τον Πολιτιστικό Όμιλο “ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΑΡΑΚΑΠΑ” από την Λεμεσό της Κύπρου με το μουσικό και χορευτικό τους συγκρότημα θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακή μουσική και χορούς του τόπου τους.

«Ο παραδοσιακός γάμος της περιοχής μας με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα μας συνδέει με το παρελθόν και μας φανερώνει την ψυχοσύνθεση και νοοτροπία που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας αλλά και μας δίνει τη στάση πολιτισμού στον τόπο μας.

Η αναπαράσταση του γάμου θα ξεκινήσει τις 20:00 από την  Παραλία με το κουβάλημα των προικιών στα κανίστρια, το στόλισμα και στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού, στόλισμα της νύφης συνοδευόμενα από παραδοσιακά τραγούδια του γάμου από τις συμπεθέρες, στην συνέχεια θα γίνει ανάγνωση του προικοσύμφωνου από τον “νοδάρο” και αφού συμφωνήσουν οι συμπέθεροι και δώσουν τα χέρια θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με χορούς και τραγούδι με την Ορχήστρα ΄΄ΦΑΙΑΚΕΣ΄΄ και την συμμετοχή των κύπριων καλεσμένων μας.

Στον χώρο θα προσφέρονται σουβλάκια, λουκουμάδες, αναψυκτικά, και άφθονη κερκυραϊκή μπύρα.

Διοργάνωση: Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932350908

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Αντάμωμα