ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ  ΤΟΥ ΑΡΙΛΛΑ......

Υπάρχουν δυο δρόμοι  για να ακολουθήσετε.
Ο ένας είναι ο δρόμος της συνήθης, άναρχης συμπεριφοράς και εγωκεντρισμού,  που ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο αλλά μόνο για το δικό του συμφέρον χωρίς να νοιάζεται για τους γύρω του προσπαθώντας να επιβληθεί με τα δικά του μέσα....

Ο άλλος δρόμος είναι της οργάνωσης, της συναδελφικότητας, της  αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, που ο καθένας μας συμπορεύεται σε αυτονόητους άγραφους και γραπτούς κανόνες  οι οποίοι αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση που πρεσβεύουμε όσοι διαχειριζόμαστε τις επιχειρήσεις του τόπου μας. 

ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΤΕ;

Ο λόγος για τον οποίο ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αρίλλα Κέρκυρας  δραστηριοποιήθηκε στον καλλωπισμό της συγκεκριμένης διασταύρωσης με την τοποθέτηση πινακίδας καλωσορίσματος και απομάκρυνση των άναρχα βαλμένων ιδιωτικών και δημόσιων πινακίδων, είναι να κατανοήσει η τοπική κοινωνία πως βάζοντας ο καθένας μας από μια πινακίδα σε όποια εμφανή σημεία ιδιωτικών ή δημόσιων χώρων χρησιμοποιώντας τα δικά του κριτήρια  περί αισθητικής και μάρκετινγκ , συντελούμε σε ένα είδος οπτικής ρύπανσης κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά παρά διαφήμιση στην περιοχή και εξακολουθητικά στην ίδια μας την επιχείρηση.

Για να συμφωνήσουμε στην απομάκρυνση των παλιών πινακίδων, θεωρήσαμε σωστό να κατασκευάσουμε όμοιες ταμπέλες αυτών που είχαν ήδη στο σημείο και να τις τοποθετήσουμε όμορφα στην ξύλινη κατασκευή.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η πληροφοριακή πινακίδα  να αναδείξει την διαφορά του αντιαισθητικού  με του καλαίσθητου και της άναρχης δόμησης με την σωστή αρχιτεκτονική.

Πέρα από όλα αυτά,  θα πρέπει ορθολογικά να βρούμε και να αρκεστούμε σε έναν κανόνα ή κριτήριο  για το ποιες επιχειρήσεις όντως χρειάζονται να αναρτούνται σε αυτό το σημείο.
Είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής να χωρέσουμε  σε αυτήν την μικρή ξύλινη κατασκευή.
Αν όντως θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό, προτείνεται να κατασκευαστούν κι άλλες τέτοιες  πληροφοριακές πινακίδες σε σταυροδρόμια και δημόσιους χώρους και εκεί να αναρτηθούν ανάλογα οι εκάστοτε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Αυτό όμως για να υλοποιηθεί, απαιτεί οργάνωση και χρηματική συνεισφορά.
Πόσα άλλα τέτοια σταυροδρόμια υπάρχουν στην περιοχή μας;

Οι προτάσεις και επισημάνσεις σας είναι σημαντικές ώστε να υπάρξει μεταξύ των επιχειρηματιών  μια σωστή δημόσια διαβούλευση μετά το πέρας της καλοκαιρινής σαιζόν.