ΚΎΡΙΟΙ
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα,
Οφείλω να ομολογήσω ότι στον Αρίλλα τα σκουπίδια δεν είναι στην ίδια κατάσταση όπως στις άλλες κοντινές περιοχές και σε ολόκληρο το νησί (ας μην αναφέρουμε την ΠΟΛΗ)

Σήμερα, έχοντας αποκτήσει  πάνω από 20 νοικοκυρεμένα σημεία για κάδους σκουπιδιών βλέπουμε ότι μετά από δυο εβδομάδες χωρίς να έχει περάσει απορριμματοφόρο το μόνο που μας ενοχλεί δεν είναι τόσο πολύ ο όγκος των σκουπιδιών αλλά η μυρωδιά και όλα όσα ακολουθούν ( αρρώστιες, ποντίκια, μύγες κτλ).
Αν αυτό το πρόβλημα υπήρχε πριν 5 χρόνια σήμερα θα βλέπαμε σωρούς από σκουπίδια μπροστά από τα μαγαζιά μας στην παραλία, μπροστά από τα ανεκμετάλευτα παραλιακά οικόπεδα, στις άκρες των δρόμων και οπουδήποτε είχαμε άναρχα τοποθετημένους τους κάδους.
Πρέπει να κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ!!, ζητάμε από εσάς να μας βοηθήσετε να καταστρώσουμε ένα γρήγορο  σχέδιο ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ανεξάρτητα από την νομιμότητα και την εγκυρότητα των ενεργειών που θα χρειαστεί να γίνουν.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΖΩΕΣ , ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ , και ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΕΣ των λιγοστών επιχειρήσεων που τίμια προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτήν την αρνητική οικονομία του Κράτους μας. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι και οι ποιό κρίσιμοι για το επιχειρηματικό έτος 2016.
Πρέπει να είμαστε λειτουργικοί κατά 100% για μπορέσουμε να πούμε πως ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ .!!!
Το μόνο πράγμα που μας εμποδίζει δεν είναι ο ανταγωνισμός ούτε η ποιότητα των υπηρεσιών μας..
ΕΙΝΑΙ δυστυχώς ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Μην ξεχνάμε όμως ότι το κράτος είμαστε και ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ!! Αντιστοιχεί ένα μερίδιο ευθύνης στον καθένα μας !! Μόνο που  ΔΕΝ μπορούμε άλλο να περιμένουμε !!!
Ας βρούμε ένα μέρος κοντά στην περιοχή μας που να μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια προσωρινά και όταν το κράτος μας βρει την λύση να έρθει και να τα πάρει.
Ας περιορίσουμε τα σκουπίδια μας κάνοντας διαχωρισμό στο σπίτι, στο μαγαζί μας,
Ας κρατήσουμε τα ανακυκλώσιμα , χαρτικά, πλαστικά, γυαλιά, σε δικούς μας χώρους,
Ας στείλουμε στους κάδους όσο λιγότερα σκουπίδια γίνεται.
Ας πληρώσουμε κάτι για να γίνουν όλα αυτά για μπορέσουμε να δουλέψουμε ΤΩΡΑ που είναι οι πελάτες εδώ ώστε να τους κάνουμε να πουν μια καλή κουβέντα για εμάς όταν γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους.
Υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση για τον Αρίλλα να γίνει το πιο καθαρό χωριό της Κέρκυρας ( αν όχι της Ελλάδας). Μπορούμε με λίγη καλή θέληση και πείσμα, να γίνουμε ένα πρότυπο χωριό ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα!
Με ελάχιστους πόρους μπορούμε να αποθηκεύουμε τα πλαστικά, χαρτικά και γυαλιά σε κάποιον χώρο της περιοχής ( χωρίς να δημιουργείται μόλυνση) και από εκεί να μεταφέρονται οργανωμένα στην ανακύκλωση.

>>>>>>>>>>>>>>>Προς κάθε πολιτικό πρόσωπο που θα διαβάσει αυτό.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Μην χρησιμοποιείτε αυτού του είδους το πρόβλημα για να κάνετε αντιπολίτευση και να έχετε πολιτικό κέρδος.! Δεν υπάρχει χρόνος για να αποδίδουμε ευθύνες την στιγμή που βουλιάζουμε όλοι μαζί. ΒΟΗΘΗΣΤΕ όπως μπορείτε και σταματήστε να μεταφέρετε τις ευθύνες.
Σήμερα δεν ψάχνουμε για υπευθύνους ούτε για κατηγορούμενους.
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ZΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.


Για τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Αρίλλα.
Δημήτρης Κούρκουλος