Προς:Τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Κύριο Γεώργιο Μαχειμάρη.
Προς:Αντιδήμαρχο καθαριότητας Κύριο Ανδρέα Σαούλο
Προς:Τον Αντιδήμαρχο Κύριο Νίκο Μουζακίτη
Προς:Την Δημοτική Σύμβουλο Κυρία Ρία Μαλάτου
Κοιν: Το Τοπικό συμβούλιο Μαγουλάδων, Τοπικό συμβούλιο Καββαδάδων και Τοπικό Συμβούλιο Αφιώνα.
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,
Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Ευχόμαστε καλή χρονιά και καλή θητεία. Επίσης ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσετε να έχετε την δύναμη και ευεξία για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες και προκλήσεις των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Σας παραθέτουμε μια λίστα με θέματα, προβλήματα και δράσεις που έχουν εντοπιστεί μετά από αλλεπάλληλες και πολύχρονες δημόσιες διαβουλεύσεις με τα μέλη των σωματίων που εκπροσωπούμε. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΑ που μας διαφεύγουν.... μαζί θα συνεργαστούμε για την επίλυση όλων.
Υπό την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου μας σας παραθέτω μια περίληψη των δράσεων και προβληματισμών των επιχειρηματιών και κατοίκων του Αρίλλα και της ευρύτερης περιοχής.
-
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
-
Οι επιχειρηματίες και πολίτες του Αρίλλα θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή μας. Πρώτα από όλα, σε ότι αφορά τα όμβρια ύδατα, πολλές “σούδες” έχουν κλείσει με αποτέλεσμα όταν βρέχει οι δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην κεντρική διασταύρωση του οικισμού, στο εστιατόριο Αρμουράδα, 150 μέτρα από την παραλία του Αρίλλα. Υπάρχει υπόγειο σύστημα διοχέτευσης των υδάτων το οποίο όμως προφανώς δε λειτουργεί με αποτέλεσμα τα καταστήματα της περιοχής να πλημμυρίζουν μετά από κάθε δυνατή βροχή.
-
Επιπλέον, η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος και η χρήση απορροφητικών βόθρων από την πλειοψηφία των σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα με τα βοθρολύματα τα περισσότερα των οποίων καταλήγουν στις σούδες, το ποτάμι και τη θάλασσα.
Στην έρευνα που διεξήγαγε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Αρίλλα το 2013 σε συν διοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού και με τη συνεργασία του Δρ. Κώστα Τσουμάνη, η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού και η ύπαρξη απορροφητικών βόθρων και οι μούργες από τα δύο ελαιουργία της περιοχής μας, αναφέρονται ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον τόπο μας.
Τα τελευταία δυο χρόνια το πρόβλημα με τις μούργες έχει αντιμετωπιστεί με την γενναία συμβολή των ελαιουργίων που επένδυσαν σε σύγχρονο εξοπλισμό για την σωστή διαχείριση της Μούργας.
Σας καλούμε λοιπόν να μας απαντήσετε άμεσα εγγράφως ως προς το τι προγραμματισμός έχει γίνει ή προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό μας ως προς την αποχέτευση και τα όμβρια.
2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ.
-
Οι επιχειρηματίες και κάτοικοι του Αρίλλα θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασική οδός πρόσβασης στον Αρίλλα από την πόλη της Κέρκυρας, η οποία περνάει μέσα από το χωριό Δάφνη.
Συγκεκριμένα το μέρος του δρόμου από τη θέση ΣΕΗ μετά την Δαφνη μέχρι τον Αρίλλα, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων (και ιδιαίτερα στη θέση Γούτα) βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, με τρύπες και σχισμές στο οδόστρωμα οι οποίες κάνουν την οδήγηση άκρως επικίνδυνη. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ο δρόμος θα ταλαιπωρηθεί περαιτέρω από τις χειμερινές και ανοιξιάτικες βροχές, εκτιμούμε ότι η πρόσβαση στον Αρίλλα ίσως να γίνει και αδύνατη σε λεωφορεία αν δεν εκτελεστούν άμεσα εργασίες συντήρησης και επισκευής του συγκεκριμένου δρόμου. Γνωρίζουμε ότι μέρος αυτού του δρόμου ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου και άλλο μέρος στην Περιφέρεια, για αυτό και απευθύνουμε το αίτημά μας και στις δύο βαθμίδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σας υπενθυμίζουμε ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει (το αργότερο) το Πάσχα, το οποίο φέτος πέφτει 20 Απριλίου και οι οποιεσδήποτε εργασίες καλό είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε -
Οι τρεις παράδρομοι από τον Αρίλλα προς τον Αφιώνα είναι σε επικίνδυνο βαθμό δύσβατοι . Είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που αν δεν υπάρχει κάποια άλλη παρέμβαση θα πρέπει να απαγορευθεί η κυκλοφορία σε ΙΧ κυρίως το καλοκαίρι καθώς οι τουρίστες δεν θα έπρεπε να περνάν από εκεί . Πέρυσι είχαμε αρκετά ατυχήματα με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και έναν θάνατο με μηχανάκι.
Σας καλούμε λοιπόν να μας απαντήσετε άμεσα εγγράφως ως προς το τι εργασίες έχουν προγραμματιστεί και/ή ενδέχεται να προγραμματιστούν για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου ο οποίος συνδέει τη Δάφνη με τον Αρίλλα αλλά και τους άλλους που εντοπίζουμε.
-
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΟΎ
Οι επιχειρηματίες και κάτοικοι του Αρίλλα θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι πριν την αρχή κάθε τουριστικής περιόδου, γύρω στις αρχές Απριλίου, συνηθίζουμε να καθαρίζουμε την παραλία και τους δρόμους του χωριού μας από τα σκουπίδια και χόρτα, έτσι ώστε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες του καλοκαιριού σε ένα ευπρεπές και καθαρό περιβάλλον. Αυτός ο καθαρισμός γίνεται εθελοντικά από τους κατοίκους της περιοχής εδώ και πάνω από δέκα πέντε χρόνια.
Στα πλαίσια αυτού του καθαρισμού, σας παρακαλούμε να μας χορηγήσετε τη χρήση ενός αποψιλωτικού μηχανήματος (καταστροφέας) του Δήμου για δύο ημέρες μέσα στον Απρίλιο.
-
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2020
Οι επιχειρηματίες του Αρίλλα θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα προβλήματα της παραλίας όπως τα βλέπουμε από την δική μας οπτική πλευρά.
Η παραλία του Αρίλλα είναι διχοτομημένη με το ποτάμι σε δυο τοπικές κοινότητες του Αφιώνα προς το νότο και των Μαγουλάδων προς τον βορά.
Ο προορισμός όμως είναι ένας και η παραλία για τον επισκέπτη -τουρίστα είναι μία.
-
Υπάρχουν σημεία και στα δύο άκρα που έχουν ανάγκη για σήμανση με εμφανές πινακίδες κινδύνου κατολισθήσεων.
-
Επίσης υπάρχουν προτάσεις για δημιουργία δωρεάν χώρου στάθμευσης για τα οποία θα χρειαστούμε την βοήθεια του Δήμου σε χωματουργικά και αδρανή υλικά.
-
Υπάρχει η ανάγκη για την κατασκευή δυο δημόσιων ξύλινων αλλακτηρίων, επισκευή των ντουζιέρων και του δικτύου νερού της παραλίας καθώς έχει καταστραφεί κατά την κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου.
-
Ο φωτισμός της παραλίας χρίζει άμεσης επισκευής καθώς έχει σοβαρή βλάβη στα υπόγεια καλώδια.
-
Επίσης οι δύο κολώνες φωτισμού μπροστά από τον μόλο έχουν καταστραφεί και θα πρέπει να αλλαχθούν οπωσδήποτε.
-
Κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σαιζόν γίνονται οι διαγραμμίσεις κατά μήκος του δρόμου της παραλίας μαζί με βαψίματα και διάφορες άλλες επισκευές.
-
Στο ποτάμι στο σημείο της εκβολής του στην θάλασσα υπήρχε μια πεζογέφυρα που καταστράφηκε πριν μερικά χρόνια από από μια πλημμύρα. Έκτοτε δεν υπάρχει πεζογέφυρα και όταν βρέχει υπερβολικά οι τουρίστες και άλλοι πεζοί αποκλείονται στην απέναντι όχθη.
-
Προξενήθηκαν καταστροφές σε μερικά σημεία του λίθινου προστατευτικού της παραλίας από την καταιγίδα του Νοεμβρίου. Εκεί χρειάζονται μικρές παρεμβάσεις επισκευής.
-
Οι μικροί ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων τις παραλίας και μέσα στον οικισμό είναι μια προσφορά και πρόταση του Σ.Ε.Α.Κ. σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες τις παραλίας που αναλαμβάνουν υπεύθυνα να τους κρατούν καθαρούς ( ο καθένας αυτούς που βρίσκονται μπροστά από κάθε επιχείρηση) και τους αδειάζουν τακτικά. Είναι μια πράξη που ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα αλλά δίνει μεγάλη αξία στην εικόνα της παραλίας μας. Εκεί θα θέλαμε την συμβολή του Δήμου να προτρέψει η πρόταση αυτή να γίνει κανόνας για όλους τους επιχειρηματίες.
-
Ο Δημόσιος Φωτισμός γενικά στους δρόμους του Αρίλλα χρειάζεται έναν καλό γενικό έλεγχο καθώς υπάρχουν σημεία που οι βλάβες του δημόσιου φωτισμού είναι συχνές
συγκεκριμένα στην περιοχή μετά το βενζινάδικο μέχρι του Λούβρου. Από τον φούρνο μέχρι πράσινο σημείο και στην περιοχή βάρδια ο φωτισμός χρίζει επισκευής καθώς οι βλάβες είναι πολύ συχνές.
4. ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ
Πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν διάφορες συναντήσεις με εκπροσώπους του δήμου για την πρόταση κατασκευής πεζοδρομίου από την Αρμουράδα έως του Σερεμέτη και από του Μπρούκλη έως το φούρνο. Τα μέλη του ΣΕΑΚ προθυμοποιήθηκαν να συμβάλουν με δωρεά σε γη και χρήματα για την υλοποίηση αυτού του έργου. Δυστυχώς το έργο αυτό δεν προχώρησε για διαδικαστικούς και γραφειοκρατικούς λόγους που τα κατέστησαν “αδύνατο”.
5. ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΛΛΑ
Για Πρώτη φορά στην Ιστορία του Αρίλλα ορίζεται από τον Δήμο εγκεκριμένος χώρος στάθμευσης ΤΑΞΙ στην παραλία. Ο Σ.Ε.Α.Κ. γνωμοδότησε θετικά με έγγραφο προς τον ΔΗΜΟ την κίνηση αυτή. Ωστόσο, κανείς μας δεν είδε ουδέποτε ( εκτός μερικών σπάνιων εξαιρέσεων) να σταθμεύει στο σημείο αυτό κάποιος ταξιτζής, ο χώρος αυτός ήταν πάντα κενός και σε ώρες αιχμής χανόταν από την παραλία 3 με 4 θέσεις parking για τους περαστικούς επισκέπτες μας. Όταν δε, καλούσε κάποιος το κέντρο της πιάτσας, τότε έπρεπε να χρεωθεί ο πελάτης επιπλέον από τις αναγραφόμενες τιμές. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ και για αυτό η πιάτσα από μόνη της ακυρώθηκε. Ο Δήμος Καλείται να πάρει θέση άμεσα σε αυτό το ζήτημα.
6. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΡΟΜΩΝ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΡΙΛΛΑ
Σε συνέχεια των επιστολών που απευθύναμε στον Δήμο στις 03/05/2011 και στις 08/04/2013 και δεν πήραμε απάντηση έως σήμερα, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
Το χωριό μας ως ταξιδιωτικός προορισμός (Αρίλλας) πάσχει από την έλλειψη πινακίδων σήμανσης τόσο μέσα στο χωριό όσο και στους δρόμους πρόσβασης προς αυτό.
Πολύς κόσμος που επισκέπτεται το χωριό μας χάνεται και ταλαιπωρείται άσκοπα στους (ασυντήρητους και επικίνδυνους) δρόμους του νησιού.
Ως γνωστόν η Βορειοδυτική Κέρκυρα είναι μια από τις λίγες περιοχές του νησιού που προσπαθεί να περισώσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο τουρισμού.
Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την άμεση προμήθεια και τοποθέτηση των παρακάτω πινακίδων:
-
Τρεις (3) πινακίδες με σήμανση Αρίλλας για τις εισόδους του οικισμού.
-
Μια (1) πινακίδα με σήμανση αριστερά Καββαδάδες 5 χλμ, Αρίλλας 7 χλμ, Αφιώνας 7 χλμ, Άγιος Στέφανος 9 χλμ για την είσοδο της Δάφνης (διασταύρωση Γαβράδων).
-
Μία (1) πινακίδα με σήμανση αριστερά Αρίλλας 4 χλμ, Αφιώνας 4 χλμ, Άγιος Στέφανος 6 χλμ, δεξιά Καββαδάδες 1 χλμ, Μαγουλάδες 3 χλμ για τη διασταύρωση Καββαδάδων (συνεργείο Νίκου Λευκιμμιάτη).
-
Μια πινακίδα στην θέση Μπεζόνιου στο Σιδάρι με σήμανση Αριστερά Μαγουλάδες 2κμ Αρίλλας 6κμ
-
Μπάρες προστατευτικές για την άκρη του δρόμου, 6 μέτρα μήκος, τοποθεσία Σγούρου.
-
Πέντε (5) πινακίδες STOP για διασταυρώσεις του χωριού.
-
Οκτώ (8) πινακίδες με σήμανση Όριο Ταχύτητας 30 για μέσα στο χωριό.
-
Οκτώ (8) πινακίδες με σήμανση Διάβαση πεζών για μέσα στο χωριό.
-
Δώδεκα (12) πινακίδες με σήμανση Απαγορεύεται η στάθμευση για την παραλία του Αρίλλα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει (το αργότερο) το Πάσχα, το οποίο φέτος πέφτει στα μέσα Απριλίου και οι παραπάνω εργασίες καλό είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε .Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε στον καθορισμό των σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι πινακίδες, καθώς και στη διαδικασία της τοποθέτησης. Παρακαλούμε για την άμεση έγγραφη απάντησή σας και τις άμεσες ενέργειές σας.
7. ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Το κέντρο ανακύκλωσης Αρίλλα λειτούργησε άψογα το 2019 και είχε πολύ καλή απόδοση στην καθαριότητα και διαχείριση των απορριμάτων του Αρίλλα και της ευρύτερης περιοχής (Αφιώνα Μαγουλάδες, Καββαδδάδες, Άγιο Γεώργιο.) . Το 2020 Θα πρέπει να συμβάλει ενεργά και ο δήμος ως αρωγός αλλά και ως κύριος συντελεστής καθώς υπάρχει άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης του χώρου και ευαισθητοποίησης των πολιτών και επιχειρήσεων για την σωστή χρήση του. Εφόσον αυτός ο χώρος μπορεί να εξυπηρετήσει και όλα τα γύρω χωριά δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει 100% εθελοντικά. Θα χρειαστεί εργατικό δυναμικό και μια αξιόλογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου για την σωστή αποκομιδή των μη ανακυκλώσιμων και συμμικτων σκουπιδιών ( πράσινος Κάδος) που συγκεντρώνει το κέντρο αυτό.
8. Πρόγραμμα Καθαρός Αρίλλας
Το 2019 με μεγάλη επιτυχία καταστρώσαμε ένα σχέδιο για μια μόνιμη και άμεση λύση στο πρόβλημα τις διαχείρισης απορριμάτων στην περιοχή μας με ένα συνολικό οργανωμένο πιλοτικό πλάνο για τον Αρίλλα που περιλαμβάνει την απομάκρυνση των κάδων από τα κεντρικά σημεία της περιοχής και την δημιουργία συνοικιακών σημείων με δημόσιους η ιδιωτικούς κάδους που θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους συμβεβλημένους της εκάστοτε γειτονιάς πολίτες.
Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η άναρχη εναπόθεση σύμμεικτων και κάθε λογής απορριμάτων σε κοινά σημεία από περαστικούς.
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βασιστούν σε απλές μεθόδους ( κομποστοποίηση κτλ) που δεν θα επιβαρύνουν τους κάδους με αποφάγια και οργανικά απορρίμματα. Θα πρέπει να διαχειριστούν τους δικούς τους κάδους με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν όσο λιγότερα σκουπίδια γίνεται και να είναι υπεύθυνοι για τον χώρο που τα φυλάσσουν μέχρι να γίνει η αποκομιδή.
Ιδιοκτήτες από μικρά ξενοδοχεία και μονάδες τις περιοχής μας προτείνουν να τοποθετήσουν εντός των χώρων τους συστοιχίες μικρών κάδων για διαλογή σε 4 σημεία κατευθείαν από τους επισκέπτες τους.
Τα τοπικά νοικοκυριά μας θα πρέπει να συνεργαστούν ανά γειτονιά και να είναι υπεύθυνοι για την τάξη και την καθαριότητα του κάθε σημείου που θα έχουν κάδους τις δικαιοδοσίας τους.
Όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς της περιοχής ( πολιτιστικός . Σύλλογος, αθλητική Ένωση, τοπικά συμβούλια και εθελοντικές ομάδες θα πάρουν μέρος στην διάδοση, ενημέρωση, παρότρυνση αλλά και εκπαίδευση αυτού του πιλοτικού πλάνου που πιστεύουμε πως είναι και ο μοναδικός τρόπος όποιες και αν είναι οι πολιτικές αποφάσεις που θα πάρουν οι μελλοντικοί “υπεύθυνοι”.
Όσοι δεν μπορούν να συνεργαστούν θα μπορούν να έχουν τον δικό τους κάδο σε δικό τους χώρο και να τον βγάζουν κάθε φορά που περνάει το απορριμματοφόρο. Οι επιχειρηματίες θα κάνουν το ίδιο.
Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτή η κεκτημένη αντίληψη και νοοτροπία όπου ο κάθε Κερκυραίος μπορεί να πετάει μέσα και γύρω από έναν δημοτικό κάδο ότι θέλει, όπως το θέλει και χωρίς να τον απασχολεί η δημόσια εικόνα και μόλυνση αυτού του χώρου.
Με αυτές τις δράσεις αποδεσμεύουμε ένα μεγάλο μέρος εργατοωρών και εργασιών του δήμου καθώς μειώνουμε σε μέγιστο βαθμό το υπόλειμμα που χρεώνεται με το κιλό ο δήμος μας και η μόνη απαίτηση που έχουμε είναι μια στοιχειώδεις αλλά οργανωμένη αποκομιδή, δηλ. να γνωρίζουμε ποια ημέρα και ώρα θα περάσουν να αδειάσουν τους πράσινους κάδους, έστω και μια φορά την εβδομάδα. Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Πράσινο σημείο του Αρίλλα τότε δεν θα χρειάζονται πλέον οι μπλε κάδοι.
9. Υδροδότηση
Το Δίκτυο Νερού στον Αρίλλα είναι απαρχαιωμένο και το γνωστό πρόβλημα με το νερό , ( ένα υπέρτατο δημόσιο αγαθό) επανέρχεται συχνά.. Ο λόγος που μερικές φορες δεν είχαμε νερό ήταν ότι δεν έχει βρέξει αρκετά για πολλούς μήνες και τα αποθέματα δεν φτάνουν, δεν υπάρχει αρκετή πίεση στο δίκτυο και οι εκπρόσωποι του δήμου πρέπει να κλείνουν διάφορα σημεία του δικτύου για να να αναπληρώνουν κάποια άλλα κτλ. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιοχές Καββαδίτικα και Αφιωνίτικα του Αρίλλα.
Το αποτέλεσμα είναι να μείνουν γειτονιές της περιοχής μας από μερικές ώρες έως μέρες χωρίς νερό, να αναγκάζεται ο κόσμος να αγοράζει με βυτία νερό αμφιβόλου ποιότητος από ιδιώτες να μένουν από νερό τα καταλύματα , να μην έχουν οι ντουζιέρες τις παραλίας νερό για τους λουόμενους. Και άλλα προβλήματα.
Οι εκπρόσωποι του δήμου μην μπορώντας να βρουν μια άμεση λύση την στιγμή που όλα τα καταλύματα και σπίτια είναι ασφυκτικά γεμάτα με επισκέπτες , κατάφερα να επαναλειτουργήσουν μια παροπλισμένη γεώτρηση από ντόπιο ιδιώτη και να την συνδέσουν στο δίκτυο.....
Το νερό της γεώτρησης αυτής, αν και υπέρ αρκετό δεν ενδεικνύεται για δημόσια χρήση καθώς έχει υπερβολικές ποσότητες σε σίδηρο.... το νερό αρχικά είχε ένα παράξενο χρώμα και μεγάλη σκληρότητα. Δεν κάνει για πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για μαγείρεμα ή για πλύσιμο στο χέρι.
Το νερό της γεώτρησης με τον υπερβολικό σίδηρο τώρα έχει επεξεργαστεί από την υπηρεσία ύδρευσης ώστε να έχει για πάντα ο Αρίλλας ένα αξιόλογο και επαρκές νερό . Αυτό έγινε με μια μικρή παρέμβαση της υπηρεσίας με ειδικά μέσα επεξεργασίας. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αρίλλας γνώρισε μια πρωτοφανή επάρκεια σε νερό και πολύ λίγες έως καθόλου διακοπές στην υδροδότηση που οφείλονται σε απλές βλάβες.
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά και με το δίκιο τους παραπονιούνται για την κακή ποιότητα του νερού, δεν γνωρίζουν όμως ότι το νερό δεν είναι αρκετό για όλο το χωριό και η επιλογή των τεχνικών μαζί με τους εκπροσώπους του δήμου είναι: ή αυτό ή το προηγούμενο νερό με συνεχείς διακοπές και βλάβες.... το προηγούμενο νερό αξίζει να γνωρίζουμε ότι ούτε αυτό δεν ενδεικνύεται για πόσιμο ούτε για μαγείρεμα καθώς έχει άλλα προβλήματα που δεν είναι ορατά με το μάτι αλλά ο δήμος κατά καιρούς ανακοινώνει ότι δεν είναι πόσιμο κτλ.
Γιαυτό ας μην ερχόμαστε σε άμεση αντιπαράθεση και ας μην χρησιμοποιούμε αυτήν την κατάσταση που πηγάζει από πολλά χρόνια πριν, για να προβάλουμε τις πολιτικές μας ή προσωπικές θέσεις απέναντι στους εκπροσώπους του δήμου, ας προσπαθήσουμε να βρούμε όλοι μαζί μια λύση . Όποιος μπορεί να βοηθήσει με οπουδήποτε τρόπο είναι ευπρόσδεκτος. Το νερό έστω και κακής ποιότητας στην περίπτωση που δεν υπάρχει καθόλου είναι ευπρόσδεκτο. Θα ήταν λάθος να κοπεί το νερό την στιγμή πού ο Αρίλλας σφύζει από τουρισμό και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ όταν η φύση είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. Το νερό αυτό είναι πολύτιμο.
Συγνώμη αν μου διαφεύγουν λεπτομέρειες ή αλλά βασικά στοιχεία των γεγονότων πήρα λίγο από το χρόνο που έχω να γράψω αυτό για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
Από το τίποτα καλό και το “αλλαμπρατσάντε” έλεγαν οι πρόγονοι μας
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.
Θα πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση για όλα αυτά με την παρουσία των εκπροσώπων του δήμου από όλα τα γύρω χωριά.
Αυτά είναι τα πιο βασικά προβλήματα και δράσεις που μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος μας. Εμείς οι απλοί πολίτες είμαστε διατεθειμένοι μαζί σας να θέσουμε τις προτεραιότητες και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των προτάσεων και λύση των προβλημάτων.
Μέσα από αυτήν την επικοινωνία θα θέλαμε να αποφασίσετε για το ποιες δράσεις μπορεί να αναλάβει ο Δήμος μας άμεσα, ποιες μεσοπρόθεσμα και ποιες μακροπρόθεσμα.
Ελπίζουμε στα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να έχουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία και να συν πορευτούμε μαζί με σκοπό την καλυτέρευση των πολιτικών και δημοκρατικών συνθηκών του τόπου μας.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κούρκουλος, Βασίλειος Αργυρός
Πρόεδρος Γραμματέας