Οι τοπικοί φορείς, οι σύλλογοι και σωμάτια του Αρίλλα στην Βορειοδυτική Κέρκυρα συνδιοργανώνουν με τον Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων ημερίδα με θέμα:
«ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΛΛΑ»
Η έρευνα που αναδεικνύει της ευκαιρίες μέσα από την κρίση για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής   εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Αρίλλα Κέρκυρας  στο χρονικό διάστημα  17/05/2012 έως 30 /10 2012  μέσω του διαδικτύου και περιλαμβάνει άτομα από όλες τις κύριες εθνικότητες που επισκέφτηκαν  στην περιοχή Αρίλλα.
Συνολικά απάντησαν 603 ερωτηθέντες σε ερωτηματολόγιο με προκαθορισμένο περιεχόμενο ερωτήσεων αλλά και ερωτήσεις με ανοιχτό τέλος.
Στο τέλος της Τουριστικής περιόδου διεξήχθη και έρευνα μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής που θα συμβάλει στην συνολική αξιολόγηση των στοιχείων και ευρημάτων.
Την ανάλυση και παρουσίαση της έρευνας επιμελείται ο Περιφερειακός Διευθυντής του Ε.Ο.Τ Ιονίων Νήσων και Ερευνητής  σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ Κώστας Τσουμάνης.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής με την παρουσία τοπικών αρχών και υπηρεσιών  στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αρίλλα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 11:00 το πρωί.