Ο σύλλογός μας με έδρα το πρώην δημοτικό σχολείο Αρίλλα και μέλη φίλους, συνεργάτες στα γύρω χωριά  Αφιώνα Αυλιώτες, Καββαδάδες, Μαγουλάδες, έχει το έμψυχο δυναμικό που του επιτρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα  προστασίας περιβάλλοντος, ορθολογικής διαχείρισης φυσικών πόρων, αναδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης των πολιτών σε απλά καθημερινά θέματα, προκειμένου να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Διατηρούμε δανειστική βιβλιοθήκη, εκθετήριο λαογραφικών αντικειμένων, τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών και εκτός από μικροεκδηλώσεις  διοργανώνουμε το   ΄΄Αντάμωμα΄΄  κάθε πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, μια συνεύρεση των μόνιμων κατοίκων με τους αριλλιώτες της διασποράς και όχι μόνο! Γνωριμίες, Θύμισες και διασκέδαση είναι το τρίπτυχο αυτής της εκδήλωσης.
Επίσης κάθε δεύτερο Παρασκευοσάββατο του Σεπτέμβρη  διοργανώνουμε την εκδήλωση ΄΄ Μέρες Κρασιού & Πολιτισμού΄΄, σε ένα διήμερο ‘όπου φτιάχνουμε κρασί με τον παραδοσιακό τρόπο και έχουμε βραδιά χορευτικών συγκροτημάτων με χορούς από όλη την Ελλάδα.